Sipas mjekëve, duhej të kish vdekur: ky ishte njeriu që hapi Botërorin me Kur’an?

Në segmentin hapës, gjigandi i kinemasë Morgan Freeman u tha shikuesve se “ne të gjithë jemi mbledhur këtu si një fis të madh”.
Së bashku me Morgan Freeman, Ghanim al Muftah, një YouTuber dhe folës 20-vjeçar nga Katari i lindur me një gjendje të rrallë fizike, u shfaq gjithashtu në mes të skenës së madhe, si dhe ambasadori më i ri i një futbolli botëror.

Por kush është Ghanim al Muftah?
I ri që lexoi ajetin nga Kur’ani: “O ju njerëz, ne ju krijuam nga një burrë dhe një grua dhe ju ndamë në popuj dhe fise që të njiheni. njëri-tjetrin. Më i nderuari tek Allahu është ai që Ai i frikësohet më shumë…”, vuan nga sëmundja e rrallë “Sindroma e regresionit kaudal” për shkak të së cilës nuk ndodhi zhvillimi i gjymtyrëve të poshtme.Mjekët parashikuan se ai nuk do të jetonte më shumë se 15 vjet.
Por Ghanim është një luftëtar i madh që nuk u dorëzua.

Sot është 20 vjeç, ka lindur më 5 maj 2002.
Ai studion shkenca politike dhe ka dëshirë të bëhet diplomat, noton, luan futboll, zhytet, ngjit male…
Ai është aktiv në rrjetet sociale dhe mban fjalime frymëzuese në mbarë botën.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *