​FIFA me përfitime marramendëse nga organizimi i Botërorit në Katar

Organi më i lartë i futbollit botëror, FIFA, ka fituar të ardhura të jashtëzakonshme prej 7.5 miliardë dollarësh në katër vite nga marrëveshjet komerciale të lidhura me Kupën e Botës 2022 në Katar.

Fitimet, të cilat FIFA ua zbuloi të dielën zyrtarëve nga më shumë se 200 vende anëtare të saj, janë 1 miliard dollarë më shumë se sa organizata përfitoi nga cikli i mëparshëm i Kupës së Botës në vitin 2018 në Rusi.

Të ardhurat shtesë u rritën nga marrëveshjet tregtare me mikpritësit e këtij viti. “Qatar Energy” u bashkua së fundmi si një sponsor i nivelit të lartë dhe sponsorët e rinj të nivelit të tretë përfshijnë bankën e Katarit QNB dhe firmën e telekomunikacionit Ooredoo. FIFA shtoi gjithashtu marrëveshje sponsorizuese të nivelit të dytë këtë vit nga platforma financiare “crypto.com” dhe “blockchain Algorand”, sponsori i saj i parë amerikan në më shumë se një dekadë.

Fituesit e Kupës së Botës në Katar do të marrin 44 milionë dollarë nga një vazo totale e çmimeve prej 440 milionë dollarësh.

Të ardhurat e organizatës ka të ngjarë të rriten deri në 10 miliardë dollarë për katër vitet e ardhshme, falë një strategjie të re financiare për futbollin e femrave dhe Kupës së Botës 2026 të zgjeruar në SHBA, Kanada dhe Meksikë, e cila do të shohë 48 skuadra të konkurrojnë për herë të parë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *